Ondřej Plšek - eWRC.cz
20. 10. 2012 11:00 − 3734× − 43

Andreas Mikkelsen trojkou u Volkswagenu

Skoro všechny soutěže mistrovství světa v rally 2013 absolvuje s třetím VW Polo R WRC Andreas Mikkelsen.

Začátkem tohoto týdne bylo oznámeno, že sestavu týmu Volkwagen doplní Jari-Matti Latvala. Nyní přichází rallye-magazin.de s informací, že trojkou týmu se pro příští rok stává Andreas Mikkelsen. Na Monte a ve Švédsku ještě VW pojede se dvěma vozy Polo R WRC, které budou pilotovat Sebastien Ogier a Jari-Matti Latvala, od Portugalska pak bude mít Volkswagen tyto vozy tři. Úřadující šampion IRC by pak neměl chybět na žádné soutěži MS 2013.

"Dlouhou dobu jsme si říkali, že do Monte Carla 2013 je ještě daleko. Ale nyní se to začíná blížit. Zbývají již jen tři měsíce a máme toho hodně na práci," cituje zmiňovaný web šéfa týmu Josta Capito. "Intenzivně testujeme nové Polo R WRC a současně připravujeme homologaci tohoto vozu. Do prvního listopadu musí být hotova všechna dokumentace pro FIA. Následně začne stavba soutěžních vozů, protože do Monte chceme mít čtyři vozy, které musím být ve špičkovém stavu. Už to samo o sobě je velkou zátěží pro tým."

Tým Volkswagen má pro příští sezonu skutečně špičkové jezdce, ale snesou se vedle sebe Jari-Matti Latvala a Sebastien Ogier? "Máme v nich dva výtečné piloty," říká Jost Capito a s vědomím, že vyjít vstříc těmto jezdců nebude vždy jednoduché dodává: "To samozřejmě vždy velkou výzvou pro tým. Oba jsou to alfa-samci, každý z nich chce vyhrávat a stát se mistrem světa. Jsme ale přesvědčeni, že to je správná cesta, protože dva výteční piloti dostanou tým více dopředu než když budete mít v týmu jedničku a dvojku."

Ale jeden z jezdců musí být pro FIA určen jako jednička, jak tým tuto záležitost vyřeší? Právě pro zachování klidu nebude tento jezdec určen, ale Volkswagen Motorsport si ho vylosuje.

Komentářů celkem: 43
21. 10. 2012 10:5241 Upraveno 10:58
0 0
Mikkelsen si WRC zaslouzi. Umel s WRC paradne zajet uz jako nejmladsi jezdec. Hanninen by si prestup zaslouzil taky, ale VW volil prespektivu. Nicmene nevim, proc by mel Hanicka jet R5,jak tady nekdo pise, kdyz nedavno prohlasil ze "delame maximum pro to, abych se uz v Monte Carlu objevil s WRC". Takze je tu videt snaha opustit Skodu a ja mu fandim, aby mu to vyslo. Predpokladam, ze je tu snaha zaplatit si ucast v nekterem z B tymu. Mluvilo se o Motorsport Italia, ten ale prechazi udajne na jinou znacku (Ford?), takze predpokladam, ze rozhovory s Juhou pokracuji i tak.O Skodu bych se nebal, zase se objevi nekdo, kdo za ne pojede. Lappi uz ma spolupraci pry zajistenou. Akorat by me zajimalo, kde jsou ted ti, kteri se se mnou pred pul rokem přeli, kdyz tvrdili, ze Mikkelsen bude dvojka a Wiegand trojka, coz se mi zdalo jako blbost, kdyz VW uz davno tvrdil, dvojka ma byt nekdo z top jezdcu kategorie WRC a Wiegand prilis nevyjezdeny a bez top vysledku v S2000 a Abbring je vykonostne dal..
21. 10. 2012 16:3742
0 0
Pokud tam Latvala už nejde s vědomím,že bude dvojka,tak to nebude dělat dobrotu.Ogier není typ ,který by chtěl dělat dvojku.Už jsme to zažili.
Losovačka bude jen na oko.
21. 10. 2012 17:0643
0 0
Latvala se s tím smiřuje i těd si myslímsmajlík.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!