10. 9. 2007 18:52 − 4426× − 102

Tragédie postihla francouzskou soutěžní scénu

Po nešťastných událostech na Barumce a v Bulharsku se černý mrak věstící další tragédii přenesl nad Francii.

Po nešťastných událostech na Barumce a v Bulharsku se černý mrak věstící další tragédii přenesl nad Francii. Tam se kromě podniku prvoligového asfaltového šampionátu odehrála u hranic s Belgií i Rallye de Bethunois, která je součástí poháru Coupé du France. Vedoucí muž soutěže Fabien Vericel ve čtvrté zkoušce na kluzkém povrchu v zatáčce vylétl z trati a zastavil se až o diváky stojící za páskou v předpovídané bezpečné vzdálenosti třiceti metrů.

Bohužel se mezi nimi nacházeli i rodiče se svým pětiletým synem, který naneštěstí následkům havárie podlehl. Soutěž byla následně přerušena a beze změn se odjela až nedělní druhá etapa. Vericel byl obžalován z neúmyslného zabití a vzhledem ke svému stavu, kdy se údajně nacházel pod vlivem návykové látky, konkrétně marihuany, může očekávat i poměrně tvrdý trest.

Za zmínku jistě stojí fakt, že smolný pilot usedl do vozu Toyota Corolla WRC po Jimmym Mannessierovi, který tragicky zahynul na Nový rok při civilní autonehodě. Soutěž, kde právě Mannessier vloni triumfoval, se konala jako jeho memoriál a kromě Vericela za volantem Corolly WRC zde startoval i Julien Pressac s dalším z vozů zesnulého jezdce (Toyota Celica GT-Four).

Tímto bych chtěl za sebe i redakci vyjádřit upřímnou soustrast rodičům tragicky zesnulého dítěte i všem blízkým.

Komentářů celkem: 102
14. 9. 2007 19:37101
0 0
Přátelé nechme hádek,protože jsme v tom namočeni všichni! Jak zpíva Standa Čermák "RALLY TO JE DROGA ZE VŠECH NEJTVRDŠÍ"smajlíksmajlíksmajlík
14. 9. 2007 21:31102
0 0
to kenny pce:
zažranější jsem byl před lety, teď není čas, rallye stojí moc času a úsilí. na tek jedem, když babička pohlídá. P.S: v Tvém posledním P.S. jsem se našelsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!