3. 9. 2008 15:43 − 3740× − 61

Projekt S2000+ ve slepé uličce?

Ještě nedávno se zdálo, že S2000+ nahradí současné vozy WRC. Dost možná tomu ale tak nebude.

Ještě nedávno se zdálo, že S2000+ nahradí současné vozy WRC. Dost možná tomu ale tak nebude.

Podle posledního vydání časopisu Autosport je problém v tom, že se zatím nenašel kompromis ohledně technických předpisů pro tuto novou třídu. Zdá se, že přidání turba a několik dalších úprav na současných vozech S2000 není zdaleka tak jednoduché, jak se na začátku zdálo.

Během posledních týdnů proběhlo několik jednání v Paříži, kam byli pozváni na diskuzi pozváni i zástupci jednotlivých týmu a značek. A výsledek? Žádný. Přitom právě z těchto jednání měl vzniknout návrh předpisů, které se měly předložit ke schválení komisi FIA v listopadu. Už teď mají jednání velký skluz a je jasné, že návrhy budou ke schválení nejdříve v prosinci.

Stále více se ale proslýchá, že předpisy pro specifikaci ani nevzniknou. Automobilky, které mají vozy S2000 už postavené nebo je mají ve vývoji, možná ani nemají velký zájem na vývoji S2000+. Důvod je jediný – pokud se nejpozději v prosinci neschválí předpisy pro S2000+, budou současné vozy WRC nahrazeny od ledna 2010 současnými vozy S2000.

Komentářů celkem: 61
8. 9. 2008 20:3361
0 0
to psaudi - musím Tě zklamat, je to model bez turba = pouhých 100KW !!
Ale jinak je to 100% originál rv. 85, sice v trochu horším stavu, ale žádný tunning, na značkách a po technický.
Vyjma nového chladiče ( starý bohužel vyreznul ) pravého předního ramene( vymačkaný úchyt ), a lehce opotřebitelných dílů ( silembloky, čepy, výfuk, brzdové lanovody ), a koroze docela ujde. I lak je stále originál.
Ovšem, jestli je na prodej - nevím. Pokud to prodám, tak si vbudoucnu stejně koupím něakou raritku - ale tohle je přesně co splnuje požadavek, a hlavně vím, co tomu chybí. A nebourané !!
Takže - zatím SORRY...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!